Un bărbat a furat două degete umane dintr-o expoziție în Noua Zeelandă

Un bărbat a furat două degete umane dintr-o expoziție alcătuită din trupuri umane reale, în Auckland, Noua Zeelandă, scrie Agerpres citând DPA. Autorul furtului, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat luni la Tribunalul Districtual din Auckland unde a fost acuzat de „interacţiune nepotrivită” cu trupul neînsufleţit al unei persoane necunoscute, scrie libertatea.ro

Cele două degete plastinate pe care bărbatul le-a furat în luna mai de la expoziţia “Body Worlds Vital” organizată de Gunther von Hagen valorau fiecare 5.500 de dolari neozeelandezi (3.808 dolari americani).

Această expoziţie itinerantă a fost creată de Angelina Whalley şi soţul ei, anatomul Gunther von Hagens, creatorul plastinaţiei – o tehnică utilizată în anatomie ce permite conservarea unor organe sau a unor părţi ale corpului.

Din 1995, peste 45 de milioane de persoane din peste 121 de oraşe din America, Europa, Asia şi Africa au vizitat această expoziţie itinerantă, în care sunt prezentate peste 150 de părţi anatomice umane reale.


Free WordPress Themes, Free Android Games