Dragostea pentru copii și pasiunea pentru artă o determină să creeze cărți senzoriale. Olga Caldare povestește experiența sa

Olga Caldare de la Cimișlia a început să-și pună în practică hobby-ul acum 3 luni, iar la moment orice copil se poate bucura de creațiile ei. Îmbină perfect pasiunea sa pentru handmade cu rolul de mămică, dragostea imensă pentru băiețelul ei, David, a determinat-o să creeze cărți senzoriale de toată frumusețea.

Imaginația bogată și dibăcia cu care creează aceste cărțulii a reușit să cucerescă mai multe mămici, care o încurajează și îi  insuflă încredere. De mică a fost pasionată de arta frumosului, iar la vârsta de 25 de ani a hotărât să-și încerce norocul.

„Întotdeauna am  fost adepta lucrărilor handmade și tot ce vedeam pe internet încercam să fac și eu, din fericire mi se primește orice, datorită faptului că le realizez cu mare drag și pun suflet în tot ceea ce fac.’’ – povestește Olga

Cărțile meșteriței sunt speciale prin faptul că dezvoltă curiozitatea, atenția și creativitatea copiilor, iar în funcție de vârsta și interesele lor, cărțile pot fi personalizate lansând noi provocări.

Cartea este destinată copiilor de la 6 luni până la 6 ani, iar prin joc copii învață de la cifre, culori, forme, animale, fructe, legume, personaje până la exersarea unor abilități de gândire prin includerea alfabetului, calcule matematice, legatul șireturilor și altele.

Realizarea unei cărțulii îi ia în jur de 3-4 zile, deja depinde de numărul și complexitatea paginilor. Produsul din fetru cu pagini colorate, captivante și distractive au avut succes, devenind cadoul perfect pentru mulți copii.

După ce și-a promovat lucrările sale pe internet, comenzile nu au ezitat să apară, iar acum se poate bucura de mica sa afacere și de un feedback pozitiv din partea clientelor, rudelor și prietenilor. Pentru Olga, handmade-ul nu este altceva decât un exercițiu zilnic care îi aduce satisfacție, dar și mai mult când contribuie la fericirea și împlinirea copiilor.

‘’Mereu am găsit timp, inspirație și entuziasm pentru a crea lucruri utile și educative,  îmbinând utilul cu plăcutul voi continua să confecționez aceste cărțulii pentru mult timp înainte.’’ – a adăugat Olga.

Meșterița însă nu se oprește aici, recent a început să realizeze lucrări și prin tehnica String Art, convinsă că și aceste lucrări vor obține succes. Olga mai are două surori, cea mai mare realizează invitații pentru nunți, botezuri, iar cea mai mică își exprimă emoțiile prin pictură.

Iubește cu adevărat ceea ce face, iar asta se vede în produsul final.

Articol realizat de studenta stagiară pentru altfel.md, Rodica Popa


Free WordPress Themes, Free Android Games